Siófok és környéke

Ha a város nevét hallja, olvassa valaki, szinte mindenkiben más-más élmény, emlék éled újra. Abban azonban mindenki egyetérthet, hogy ez a város izgalmas, érdekes és sokszínű.

Már a balatoni táj látványa önmagában is szemet gyönyörködtető az év bármely részében. Aki csak a nyári hónapok alkalmával látogatott el a magyar tengerhez, az elképzelni sem tudja, hogy ennek a gyönyörű környéknek milyen rejtett kincseire bukkanhatunk a hűvösebb, vagy akár a fagyos téli hónapokban, mikor mindent belep a hó és ünnepi hangulatba öltözik a környék. Akik a csendre és a pihenésre vágynak azoknak Siófok ebben az időszakban tökéletes, és hogy egy kis melegséget is vigyünk a hóesésbe, mindenképpen ki kell próbálnunk a wellnesst, hiszen a gőzölgő jakuzzi és szauna tökéletes feltöltődést biztosít.

A melegebb, tavaszi és nyári időszakokban a kikapcsolódásra való lehetőségek száma megsokszorozódik. A választék hatalmas, itt minden megtalálható, ami szem szájnak ingere. Akár szó szerint is véve, hiszen a város gasztronómiai szempontból is igen kibővült választékkal rendelkezik. Éttermek, kávézók, cukrászdák, fagyizók sora található meg akár a híres Petőfi-sétányon és környékén, akár az egész várost tekintve. Amint a nap újra megmutatja sugarait, Siófokon elkezd pezsegni az élet és minden korosztály könnyedén megtalálja a számára vonzó kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket.

A vízen újra megjelennek a hajók és vitorlások, melyek tovább színesítik a balatoni látványt. A vízi sportok kedvelőinek továbbá lehetősége van a kajakbérléstől kezdve, a vízisí kipróbálásán át vízi biciklizni is. A horgászat kedvelőinek is kedvez a Balaton.

A siófoki óriáskerék vonzó élményt, és csodálatos kilátást biztosít az arra járóknak. Azonban aki magasabbról szeretné szemügyre venni a tájat, annak csak ajánlani tudom a siófoki repülőtér által nyújtott lehetőségeket a szárnyalásra.

Akik inkább a földön maradnának, de mégis valami felpezsdítőre vágynak, számos lehetőségük van négy keréken kiélni az adrenalin szerelmüket, hiszen több gokart és bob pálya található a környéken, valamint a quad kipróbálására is van lehetőség.

Azoknak is érdemes a környékbeli látványosságokat felfedezni, akiknek a szíve csücske Siófok, hiszen a közeli településeken is megannyi érdekességet talál az ember.

A Balatonfüredi csúszdapark a gyerkőcöknek izgalmas programot ígér és a Zamárdiban, valamint a Balatonbogláron lévő kalandparkokat is érdemes kipróbálni.

Aki a szabad levegőt érezve szeretné alaposabban szemügyre venni a tájat, annak érdemes kerékpárral neki indulni, hiszen a kétkerekű közlekedési formával könnyen bukkanhatunk olyat tájakra, mely rejtve marad a személyautót választók előtt. Az egész Balatont körbe lehet kerékpározni, ez egy fantasztikus és kihagyhatatlan élmény. Amennyiben nem rendelkezünk saját kerékpárral Siófokon több lehetőségünk is van kölcsönözni.

A Szántódon lévő komp lehetőségeit kihasználva egy kényelmes közlekedési formát választva juthatunk át az északi partra, ahol Tihany szépségeibe tekinthetünk be.

Egy szó mint száz, ez az a hely, melyet az év bármely időszakában érdemes meglátogatni és felfedezni, ha ki kívánunk szakadni a szürke hétköznapokból és egy kis kikapcsolódásra vágyunk.

Programajánló

[feedzy-rss feeds=”http://est.hu/rss/est_osszes.xml” max=”7″ feed_title=”no” target=”_blank”  title=”150″ meta=”no” summary=”yes” summarylength=”300″ size=”300px” ]

Kellemes pihenést és jó nyaralást kívánunk apartmanjainkban!